Natuurparken

Binnen het rijkelijke natuurbezit van rivieren, stranden, kliffen, valleien, bergen en bossen zijn er een aantal beschermde natuurgebieden in Cantabrïë.

1. Parque Natural de las Dunas de Liencres

Zoals de naam het aangeeft gaat het hier om een duinengebied in de buurt van kustplaatsje Liencres. Het natuurgebied ligt aan de monding van de Pas en is een schitterend wandelgebied met prachtige uitgebreide stranden. Ver weg van de bebouwing ervaart men hier nog een authenthiek begroeid duinengebied.

 dunas de Liencres

2.Parque del Macizo de Peñacabarga

Dit natuurpark met half wilde dieren ten zuiden van de baai van Santander omvat aan de rand ervan een spectaculaire roodkleurige geologische formatie met de naam 'karst van Cabarcena'

 

Parque del Macizo de Peñacabarga

3. Parque Natural de Oyambre

Deze fantastische streek ligt tussen brak getijdenlandschap en weiland met op de achtergrond de spectaculaire Picos de Europa. Het strekt zich grotendeels uit op het grondgebied van de pittoreske kustplaats San Vicente de la Barquera

 

Parque Natural de Oyambre

4. Parque Natural Saja-Besaya

Tussen de rivierdalen van Saja en Besaya treft men uitgestrekte beuken- en eikenbossen waarin bedreigde diersoorten als de bruine beer, de auerhaan en de steenarend hun habitat hebben. Het gebied situeert zich ten westen van de baan van Torrelavega naar Reinosa op amper 40 km van de kust in een gebergte met toppen tot 1400 meter.

 Parque Natural Saja-Besaya

5. Reserva Natural de las Marismas de Santoña y Noja

Dit zwingebied omsluit één van de in ecologisch opzicht meest waardevolle estuaria van Noord-Spanje waar men meer dan 80 verschillende vogelsoorten kan 'spotten'.

Reserva Natural de las Marismas de Santoña y Noja

6. Parque National de los Picos de Europa

Zie de afzonderlijke pagina hierover onder het item 'omgeving'