Picos de Europa

Picos de Europa

Op twee uur rijden van Casa Cristal de Roca bevindt zich het nationale natuurpark van de Picos de Europa, een steile bergketen op amper 40 km van de kust met tal van toppen boven de 2000 meter. Men rijdt er best heen via afrit 272 van de A8 ter hoogte van San Vicente de la Barquera en Unquera. Vervolgens rijdt men richting Panes door de adembenemende 'gorges' van de Rio Deva, een niet te missen attraktie gedurende meer dan 10 kilometer. De volgende halte is Potes, een in de zomer bruisend toeristisch stadje aan de voet van de Picos. Men kan hier terecht in het informatiecentrum van 'Los Picos de Europa'.

Potes

 Vanuit Potes rijdt men steeds verder het natuurpark in langs de pittoreske bergdorpjes Cosgaya en Espinama. Men vindt er enkele eethuisjes en winkeltjes om zich te bevoorraden alvorens één van de wandelpaden op te zoeken die u tot boven de 2000 meter brengen. 

Cosgaya

Iets voorbij Espinama loopt de weg ten einde in het prachtige keteldal van het gehuchtje Fuente Dé waar men via de kabelbaan in 4 minuten 900 meter hoger stijgt. Boven op het platform van de kabelbaan heb je een uniek panoramisch zicht over een wonderbare bergwereld. Het is tevens het vertrekpunt voor tal van wandelingen tussen toppen die hoog boven de 2000 meter uitsteken. Vanaf de kabelbaan kan men een aangename wandeling maken van ongeveer 4 kilometer naar de berghut Aliva waar men terecht kan voor een stevige maaltijd of welgekomen verfrissing. Ook de wandeling bergafwaarts van 12 kilometer van hieruit naar Espinama is een echte aanrader.

De kabelbaan van Fuente Dé